Naturpromenader

 

 Vi kommer att ordna många naturpromenader under 2018 i kul för allas regi. 

Besök hos Tranorna vid pulken i slutet av mars.

Historiskt vandring i skogarna i Häckeberga när vitsipporna täcker marken i maj månad.

Exkorsion  i Dalköpinge Ängar när orkideerna blommar.

Besök i Måryd när de röda näckrosorna blommar.

Vi kommer även att ordna tipsrunda med medhav fika och grillorv i stationsparken i V. Ingelstad.

Följ oss här så kommer närmare beskrivning och datumar länge fram. 

För tillfället är dessa färdigplanerade  Välkommna. 

 

UT I NATUREN

Jag hoppas det är många som är intresserade av lite skog och natur. Jag har planerat några att utföras under våren och sommaren. Som alla vet är vädret ganska opålitligt så vi tar nästkommande måndag som reserv. Anmäl att du kommer till Lasse 0705 90 56 50 eller Berit 0705 16 20 01

 

TRANSAFARI TILL PULKEN.

Under våren flyttar tranorna från sydligare länder och vidare norrut. Under färden gör dom paus vid Pulken i Kristianstads Vattenrik för att äta och vila. Vi åker dit när det är dags och har vi tur kan det vara ca 8000 stycken på detta begränsade område, och är det inte riktigt så många är det en stor upplevelse ändå.

Måndagen den 26 mars klockan 09.00 samlas vi å parkeringen vid gamla kommunhuset i V. Ingelstad för samåkning. Tag på kläder efter väderlek samt fikakorg så ordnar vi med korv med bröd till självkostnadspris.

 

LITE ENKLARE PROMENAD.

Måndagen den 14 maj klockan 09.00 medan bokskogarna fortfarande står skira och vitsipporna täcker marken Tar vi ytterligare en naturpromenad i Bokskogen och Torup. Vi går först en tur runt slottet för att fortsätta förbi Statarmuseet och in i skogen och förbi Bokskogens hållplats och platsen för den gamla restaurangen och dansbanan. En promenad som innehåller allt från hög till låg inom jordbruket men även platsen där man roade sig. Tag på lämpliga kläder och tag med fikakorg så ordnar vi grillad korv med bröd

 

HISTORISK PROMNENAD

Måndagen den 11 juni samlas vi igen vid gamla kommunhuset i Ingelstad klockan 09.00 för samåkning till Häckebergaskogarna för att njuta av vitsippor som helt döljer maken och den skira grönskan av de glesa bokskogarna för promenad till historiska platser som det finns gott om här. När vi kommer fram och har parkerat går vi en tur på någon kilometer. Här mitt i skogen ligger en av de forna härskarna över Häckeberga begravd. När vi varit här tillbaks till bilarna för en kort förflyttning och ytterligare en promenad på ca en kilometer och vi är vid ett hus som använts att bevara is i som använts att bevara is i under slutet av 1800-talet tills kylskåpen blev populära. Tillbaks igen och nu går vi en kort bit på några hundra meter och kommer till en plats där det beretts lin. Nu gör vi en förflyttning på några kilometer och kommer till Vannmöllan som numera är en mäktig ruin och här kan vi gå på upptäcksfärd sant inta fika och grillad korv. Alla turerna går i gles bokskog med marken täckt av vitsippor. Jag kommer att berätta om de olika platserna när vi är där.

 

 

Lite bilder från veksamheten tagna under åren.

 

 

Gör din anmälan här.

443068@mail.com

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)